סרטן הוא מחלה שנגרמת כתוצאה מגידול לא מבוקר של תאים בגוף. באופן נורמלי, התאים בגוף מתחלקים ומתחלפים בצורה מסודרת ומבוקרת. עם זאת, כאשר קיימת פגיעה במנגנוני הבקרה של חלוקת התאים, תאים יכולים להתחיל להתחלק בצורה מהירה ובלתי נשלטת. ברוח הקונסטלציה - תא סרטני הוא תא שאיבד את השייכות שלו, והוצא מן או הוציא את עצמו מהמערכת. מחלה של איבוד גבולות.
קרא עודאפשר לקרוא עוד באתר - https://www.ccrc.co.il/ccrc או להצטרף לקורס הנפתח במרץ 2025 -
קרא עודכל כך פשוט לעשות שינוי, להשפיע על החוויות במציאות ויחד עם זאת זה כל כך נסתר מהעין ומבקש לפתח מודעות עמוקה. פרק 77 ב"מדברים חופשי" עם ד"ר שלומית קניגסברג על פוריות, אפיגנטיקה וקונסטלציה משפחתית.
קרא עודבפודקאסט שלי - המפתחות לעתיד המתהווה, שוחחתי עם ד"ר שירלי שפירא רופאה המטו-אונקולוגית במרכז הרפואי מאיר ובמכבי שירותי בריאות. שיחה מרתקת על מודל טיפול גוף-נפש בטיפול בסרטן דם ואחרים.
קרא עודעל הטלומרים - רצפים זעירים בקוד הגנטי שלנו ששומרים על קצוות הכרומוזומים שלנו ומאפשרים חלוקה תקינה של תאים
קרא עודשם המחלה בעברית הוא דאבת השרירים. מדובר בכאב כרוני מפושט וברגישות עזה על פני מקומות רבים בגוף בצירוף עייפות. התסמונת פוגעת קשות ברמת התפקוד המקצועי, החברתי והמשפחתי של הלוקים בה. האם אפשר לרפא פיברומיאלגיה בעזרת התודעה?
קרא עודמחלה גנטית (מחלה תורשתית) היא מחלה שנגרמת כתוצאה משינוי של החומר התורשתי.
קרא עודטפשת הריון, Brain-fog ובינה מלאכותית – מה ניתן ללמוד? "טפשת הריון" מתארת תופעה של בלבול ושכחה, המיוחסת לנשים בהריון, כתוצאה מתהליכים ביולוגיים מורכבים של שינוי מוחי. מחקרים מראים שאובדן של עד 2% מנפח החומר האפור במוח בהריון אינו מקרי, אלא חלק מתהליך אופטימיזציה שמסייע לאם להתרכז במשימות קריטיות כמו טיפול בתינוק. דמיון ל-AI: בדיוק כמו במוח האנושי, גם בבינה מלאכותית מתקיים "גיזום" של פרמטרים מיותרים לשיפור יעילות. עם זאת, בעוד במוח מדובר בתהליך ביולוגי המונע גם על ידי משוב הורמונלי, בינה מלאכותית מתבססת על אופטימיזציה מתמטית ומשוב כמו Reinforcement Learning. מה אפשר ללמוד? "טפשת הריון" מדגימה כיצד צמצום והתמקדות במהותי תורמים ליכולת הסתגלות. בהשראת זאת, ניתן לעצב מערכות AI יעילות וגמישות יותר, המתמקדות בפרמטרים חיוניים ומשתמשות במשוב דינמי להתאמות בזמן אמת.
קרא עוד