1 דקות קריאה
מה זה סרטן?

סרטן vut שם כולל לקבוצה גדולה של מחלות שונות, המאופיינות בצמיחה לא תקינה וחסרת שליטה של תאים בגוף. תאים אלו, המכונים תאים סרטניים, מאבדים את הבקרה הקפדנית על מנגנון הדיפרנציאציה [התמיינות] וחלוקה שלהם ויכולים לפלוש לרקמות סמוכות ולפגוע בהן, להתפשט לאזורים אחרים בגוף דרך זרם הדם או מערכת הלימפה.

הגורמים לסרטן אינם ידועים באופן חד משמעי, אך ידוע כי שילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים תורם להתפתחותה. למעשה תהליכים ברטניים מתרחשים כל העת בגופנו, ולרוב המערכת החיסונית מסוגלת להתמודד עם כך. גורמי סיכון ידועים כוללים עישון, חשיפה לחומרים מסרטנים, קרינת שמש, תזונה לא בריאה, מחלות זיהומיות מסוימות, השמנה  וגיל מבוגר.

תסמיני מחלת הסרטן משתנים בהתאם למיקום הגידול ולסוג הסרטן. תסמינים נפוצים כוללים עייפות, ירידה במשקל, כאבים, דימומים בלתי מוסברים, שינויים בהרגלי מעיים או בשלפוחית השתן, קשיי נשימה, צרידות ונפיחות.

הטיפול במחלת הסרטן תלוי בסוג הסרטן, בשלב המחלה ובמצבו הבריאותי של החולה. אפשרויות הטיפול כוללות ניתוח, כימותרפיה, הקרנות, טיפול ביולוגי וטיפול אימונותרפי. טיפולים תומכים ברפואה אינטגרטיבית וטיפולי תודעה יכולים להוות תוספת משמעותית בהתמודדות עם המחלה. 

ההישרדות השתפרה משמעותית בשנים האחרונות, הודות לבידוקת סקר, גילוי מוקדם ולפיתוח טיפולים חדשים ויעילים יותר. עם זאת, מחלת הסרטן עדיין מהווה אתגר בריאותי המשמעותי ביותר  ברחבי העולם.

חשוב לציין שמידע זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי.