הקשר המורכב בין הנפש לגוף תמיד סיקרן חוקרים של התחום, אך המנגנונים המדויקים שלו עדיין נותרו עלומים. בעוד טכניקות רבות כגון מיינדפולנס, ריפוי בתדר תטא, מדיטציה ו- NLP צצו כדי לחקור קשר זה, השפעתן על הבריאות הפיזית, ובפרט בהקשר של סרטן, עדיין נחקרת.
ד"ר שירלי שפירא, המטולוגית בכירה במרכז הרפואי מאיר, פיתחה גישה חדשנית בשם CCRC (קידוד מחדש תאי קוגניטיבי) כדי לחקור לעומק קשר זה. CCRC הוא מודל התערבות גוף-נפש המציע קשר בין תהליכי ביולוגיה של סרטן לבין התת-מודע. על ידי התמקדות במנגנונים משותפים אלו, CCRC פועל בשלושה רבדים: התנהגותי, נפשי ורוחני.
כדי להעריך את הפוטנציאל של CCRC להשפיע על התקדמות מחלות ממאירות, ד"ר שפירא התמקדה ב- CLL - Chronic Lymphatic Leukemia, סוג של סרטן דם המאופיין בתקופות ארוכות של מעקב לפני טיפול פעיל. מאפיין ייחודי זה סיפק סביבה אידיאלית לחקר השפעות ההתערבויות גוף-נפש. במחקר פורץ דרך, ד"ר שפירא הדגימה כי התערבות במודל קוגנטיבי מסוג CCRC יכול להאט משמעותית את קצב גידול תאי הסרטן בחולי CLL. באופן יוצא דופן, חולים שעברו CCRC חוו ירידה של 50% בקצב גידול הלימפוציטים בהשוואה הן לנתונים היסטוריים והן לקבוצת ביקורת.
ד"ר שפירא מרחיבה את המחקר בימים אלו גם למחלות נוספות.
אני משלבת את הקונסטלציה עם גישת ה-CCRC ומוצאת שהיא יכולה לשפר עוד יותר את יעילות התהליך. על ידי החצנת קונפליקטים ותבניות פנימיים, הקונסטלציה יכולה לאפשר תובנות עמוקות יותר לקדם ריפוי ברמות רגשית ונפשית.
האינטגרציה של CCRC וקונסטלציה מציעה גישה הוליסטית לטיפול בסרטן, המתמודדת לא רק עם הביטויים הפיזיים של המחלה אלא גם עם הגורמים הרגשיים והרוחניים הבסיסיים. על ידי ניצול כוח הקשר בין הנפש לגוף, מודל חדשני זה מספק דרך מבטיחה לשיפור איכות החיים והתוצאות עבור חולי סרטן.
אפשק להקשיב לפודקאסט - המפתחות לעתיד המתהווה ע דר. שירלי שפירא המדברת על מודל ה-CCRC